parcham مهار تورم، رشد تولید
معرفی واحد غذا
 

تاریخچه

در راستای اجرای قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب سال 1346 و به منظور تامین ایمنی غذایی جامعه، اداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل و در استان ها نیز مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بعنوان زیر مجموعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود. در آن زمان و تا سال 1354 کلیه وظایف نظارتی و همچنین آزمایشگاه کنترل مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی برعهده یک اداره کل بود. از سال 1354 به بعد اداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بطور مستقل شروع به فعالیت کرد. از سال 1376 با ایجاد معاونت غذا و دارو در وزارت بهداشت و تکمیل و تقویت ادارات نظارت در معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی، کلیه امور مربوط به بازرسی ها، صدور پروانه های بهداشتی، بررسی فرمولاسیون محصول به ادارات نظارت واگذار گردید. سازمان غذا و دارو ایران در 15 اسفند 1389 در شورای عالی اداری تصویب و تشکیل شد. با تشکیل سازمان غذا و دارو، اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی  که عهده دار وظایف سیاستگذاری، برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی شاخص های ایمنی و سلامت مواد غذایی و آشامیدنی است با ساختار و فرایندهای اصلاح شده فعالیت می نماید.

 

شرح وظایف واحد

  • نظارت بر ایمنی، سلامت و کیفیت مواد غذایی و آشامیدنی در کارخانجات و کارگاه های تولید، فرآوری، بسته بندی
  • نظارت بر سردخانه و انبار های نگهداری مواد غذایی و آشامیدنی و سیلو های گندم که مشمول اخذ پروانه های بهداشتی
  • نظارت بر  مراکز نگهداری مواد غذایی و آشامیدنی شامل انبارها، شرکت پخش و سردخانه ها
  • نمونه برداری و پایش فرآورده های تولید و بسته بندی شده در واحد های تحت نظارت از طریق نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاه معاونت و سایر آزمایشگاه های ذیصلاح و کنترل و بررسی عدم انطباق ها
  • ارسال تمام نمونه های از طریق شبکه ملی آزمایشگاهی به آزمایشگاه معاونت و سایر آزمایشگاه های ذیصلاح
  • رتبه بندی واحدهای تولیدی بر اساس الزامات برنامه های پیشنیازی(prps)
  • ارزیابی و نظارت بر برچسب گذاری تغذیه ای و اطلاع رسانی به مصرف کننده
  • صدور، تمدید، اصلاح پروانه های بهداشتی(بهره بردای، ساخت کارخانه و کارگاهی و ظرفیت خالی) از طریق سامانه های fms و ttac و در کمیته فنی
  • صدور گواهی بهداشت جهت صادرات محصولات غذایی و آشامیدنی
  • تایید صلاحیت مسئولین فنی
  • بازدید محل پشنهادی جهت راه اندازی کارخانجات، کارگاه های تولید، فرآوری، بسته بندی مواد غذایی و آشامیدنی و تایید شرایط مطابق ضوابط و دستورالعمل های سازمان غذا ودارو
  • پاسخگویی به استعلامات دریافتی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره جهاد کشاورزی استان به منظور اظهار نظر محل احداث کارخانجات و کارگاه ها
  • برگزاری کمیته فنی و قانونی و پیش کمیته اداره نظارت
  • کنترل و نظارت بر واردات و صادرات کلیه محصولات خوراکی، آشامیدنی، مواد اولیه و اقلام فرآوری شده است
  • جمع آوری، طبقه بندی آمار فعالیت واحدهای تحت پوشش و پروانه های بهداشتی صادر شده و ارسال گزارش آماری به سازمان غذا و دارو
  • آموزش مسئولین فنی کارخانجات و کارگاه های تولیدی سطح استان و مدیران صنایع
  • برگزاری کارگاه های آموزشی برای کارشناسان واحدهای کنترل و نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی ستاد و شبکه های بهداشت سطح استان
  •  آموزش و اطلاع رسانی به عموم مردم از طریق تهیه پمفلت، بنر، پوستر، روزنامه، تیزر تلویزیونی و برگزاری نمایشگاه
  • آموزش مجازی و اطلاع رسانی به عموم مردم از طریق سایت معاونت، فضا های مجازی
  • پیگیری شکایات مردمی و شکایات واصله از سایر دانشگاه ها در خصوص تولید و فرآوری مواد غذایی، آشامیدنی
  • پاسخ به استعلامات واصله از سایر دانشگاه ها و سایر ارگان ها
  • اقدامات قانونی در خصوص واحد های متخلف و معرفی به مراجع قضایی اعم از تعزیرات حکومتی و دادگاه
  • پایش سالانه شبکه های بهداشت تحت پوشش استان به منظور ارزیابی شاخص های عملکردی طبق شرح وظایف سازمانی
  • مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه غذایی و آشامیدنی
  • اجرای طرح کشوری PMS نمونه برداری در سطح عرضه محصولات غذایی، آشامیدنی پرمصرف و ارسال به آزمایشگاه معاونت و بررسی و آنالیز نتایج مربوطه و ارسال گزارش به سازمان غذا و دارو
  • اجرای طرح کشوری پایش باقیمانده سموم و آفت کش محصولات کشاورزی
  • پاسخگویی به مکاتبات سازمان در زمان مقرر
  • تکریم ارباب رجوع
  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید