تاریخچه
در راستای اجرای قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب سال 1346 و به منظور تامین ایمنی غذایی جامعه، اداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل و در استان ها نیز مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بعنوان زیر مجموعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود. در آن زمان و تا سال 1354 کلیه وظایف نظارتی و همچنین آزمایشگاه کنترل مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی برعهده یک اداره کل بود. از سال 1354 به بعد اداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بطور مستقل شروع به فعالیت کرد. از سال 1376 با ایجاد معاونت غذا و دارو در وزارت بهداشت و تکمیل و تقویت ادارات نظارت در معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی، کلیه امور مربوط به بازرسی ها، صدور پروانه های بهداشتی، بررسی فرمولاسیون محصول به ادارات نظارت واگذار گردید. سازمان غذا و دارو ایران در 15 اسفند 1389 در شورای عالی اداری تصویب و تشکیل شد. با تشکیل سازمان غذا و دارو، اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی که عهده دار وظایف سیاستگذاری، برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی شاخص های ایمنی و سلامت مواد غذایی و آشامیدنی است با ساختار و فرایندهای اصلاح شده فعالیت می نماید.
شرح وظایف واحد