آغاز پخت نان کامل برای نخستینبار در شهرستان جاجرم (خراسان شمالی )
مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از آغاز پخت نان کامل در شهرستان جاجرم خبر داد.

دکتر عربی، مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام این خبر اظهار کرد: پخت نان کامل برای نخستینبار در شهرستان جاجرم و در واحد نانوایی مستقر در خیابان شهید بهشتی راهاندازی شد.
وی افزود: نان کامل نانی است که از آرد گندم کامل تهیه میشود؛ بهگونهای که تمامی اجزای دانه گندم شامل سبوس، جوانه و آندوسپرم در تهیه آن حفظ میشوند و هیچگونه پالایش یا حذف بخشهای مغذی صورت نمیگیرد.
دکتر عربی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم، خاطرنشان کرد: مطالعات متعددی نشان دادهاند که مصرف غلات کامل، بهویژه نان تهیهشده از آرد کامل، با کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، چاقی، مشکلات گوارشی، اختلالات متابولیک و برخی از انواع سرطانها مرتبط است.
وی در ادامه با بیان چالشهای موجود در روند تولید نان سنتی گفت: با وجود فواید بسیار نان کامل، متأسفانه درصد بالایی از سبوسگیری و حذف جوانه گندم در فرآیند تولید آرد نانهای سنتی و فانتزی صورت میگیرد که باعث کاهش ارزش تغذیهای نان مصرفی میشود.
مدیر نظارت بر فرآوردههای خوراکی دانشگاه، ترویج فرهنگ مصرف نان کامل و حمایت از نانوایان در این حوزه را گامی مهم در راستای ارتقای سلامت جامعه دانست و از برنامهریزی برای توسعه تدریجی این طرح در سایر شهرستانهای استان خبر داد.
وی در پایان به واحدهای نانوایی در مرکز استان که اقدام به پخت نان کامل میکنند، اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، سه نانوایی در بجنورد، نان کامل پخت میکنند که شامل نانوایی بیمارستان امام حسن (ع) از ساعت ۴:۳۰ تا ۷:۳۰ صبح با تعرفه نیمهیارانهای، نانوایی گریوانی واقع در چهارراه بهارستان از ساعت ۹ صبح تا 9 شب به صورت آزادپز و همچنین نانوایی گریوانی واقع در فردوسی جنوبی در شیفت عصر به صورت آزادپز میشود.
نظر دهید