parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/08/28 - 09:17
  • - تعداد بازدید: 119
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z6U3

سامانه 190 آماده دریافت گزارشات عوارض دارویی

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ضمن تشریح عوارض ناخواسته دارویی، گفت: سامانه 190 آماده دریافت گزارشات و مشاهدات شاغلین حرف پزشکی در این خصوص است.

 
 
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ضمن تشریح عوارض ناخواسته دارویی، گفت: سامانه 190 آماده دریافت گزارشات و مشاهدات شاغلین حرف پزشکی در این خصوص است.
دکتر امیر امانی در گفتگو با وبدا به تشریح عوارض ناخواسته دارویی پرداخت و اظهار کرد: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی عوارض دارویی پاسخی ناخواسته و زیان آور به مصرف دارو است که در دوزهای معمول جهت پیشگیری ، تشخیص و یا درمان بیماری یا تغییر عملکرد فیزیولوژیکی بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: تشخیص زود هنگام عوارض ناخواسته دارویی به ویژه در بیمارستان ها دارای اهمیت زیادی است زیرا تشخیص سریع ADR و خطاهای پزشکی سبب نجات جان انسان ها و صرفه جویی در هزینه ها می شود.
سرپرست معاونت غذا و دارو خراسان شمالی با تاکید بر اینکه احتمال بروز عوارض ناخواسته دارویی برای هر فرد ممکن است، گفت: ADR عارضه ای ناخواسته می باشد،در حالیکه عارضه (Side effect) پاسخ و واکنش شناخته شده می باشد که در اثر مصرف دارو ایجاد می شود و منجر به تغییر در پروسه درمانی بیمار نگردد؛ و یا موجب تغییرات اندک شود.
دکتر امانی تصریح کرد: زمانی که علائم بعد از مصرف داروی جدید شروع و پس از قطع مصرف ناپدید می شود، احتمال عوارض ناخواسته وجود دارد.
وی افزود: کلیه شاغلین حرف پزشکی شامل پزشکان ، داروسازان، پرستاران، دندانپزشکان بخش دولتی و غیر دولتی باید عوارض و خطاهای دارویی مشاهده شده را به مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها واقع در سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت یا مرکز ADR معاونت غذا و داروی دانشگاه گزارش دهند.
سرپرست معاونت غذا و دارو خراسان شمالی خاطرنشان کرد: کلیه عوارض ناخواسته مشکوک به مصرف فرآورده های درمانی از جمله داروها در مواردی اعم از خود درمانی یا داروهای با نسخه پزشک، فرآورده های گیاهی، فرآورده های خونی، واکسن ها، مواد حاجب، مواد مورد استفاده در دندانپزشکی یا جراحی قابل گزارش به مرکز ADR هستند.
وی با تاکید بر اینکه شماره تماس 190 آماده دریافت گزارشات است، گفت: جهت گزارش یک عارضه اطمینان از وجود ارتباط قطعی میان مصرف فرآورده و بروز عارضه ضروری نیست بلکه تردید به ایجاد عارضه نیز قابل گزارش است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • گروه خبری : واحد دارو,اخبار ویژه,اخبار بیشتر
  • کد خبر : 50451
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید